آموزش اسفنج کیک ژاپنی شکلاتی

مواد لازم کیک اسفنجی ژاپنی

مواد لازم کیک اسفنجی شکلاتی ژاپنی

مراحل درست کردن کیک اسفنجی ژاپنی

مراحل درست کردن کیک اسفنجی ژاپنی

نکات مهم کیک اسفنجی ژاپنی

نکات مهم برای درست کردن کیک اسفنجی ژاپنی

مرحله اول : کاغذ روغنی کف قالب

ابتدا به قالب مربع 20 *20 با ارتفاع 10 رو برمیداریم می خوایم کف قالب و دیواره هاش رو کاغذ روغنی پهن کنیم کاغذ روغنی رو روی سطح میز پهن می کنیم قالب رو روش قرار میدیم و از هر گوشه دوتا خط به ارتفاع قالب می کشیم بعد از خط های افقی یک سانت جلوتر میایم و یک خط موازی می کشیم .
فضای خالی بین دو خط رو که مربع میشه با استفاده از قیچی برش میزنیم و از روی خط موازی یک تا روی کاغذ روغنی ایجاد می کنیم .
این شکلی سپس مطابق تصویر کاغذ روغنی رو درون قالب پهن می کنیم .
دیواره های قالب رو کمی چرب می کنیم و کاغذ روغنی های دور دیواره رو کاملا به قالب می چسبونیم .
حالا یک فویل آلومینیومی رو برمیداریم و بیرون دور قالب رو باهاش می پوشونیم .

پهن کردن کاغذ روغنی روی قالب برای اسفنج کیک ژاپنی

مرحله دوم : الک کردن آرد و پودر کاکایو

بریم سراغ اسفنج کیک آرد و پودر کاکائو رو باهم مخلوط می کنیم و بعد سه بار از الک اون رو رد می کنیم

الک کردن آرد و پودر برای اسفنج کیک ژاپنی

مرحله سوم : درست کردن مایع اولیه

کره رو درون یک ظرفی روی شعله گاز قرار میدیم تا بجوشه شعله گاز رو خاموش می کنیم
و بعد آرد و پودر کاکائویی که الک کردیم رو داخلش میریزیم و با یک مفتول هم میزنیم تا بخوبی باهم دیگه ترکیب بشه
سپس شکلات های سکه ایی رو درونش میریزیم هم میزنیم تا آب بشه و یک مایع یکدستی بدست بیاد مایع بدست اومده رو درون یک ظرف میریزیم و طی دو الی سه مرحله شیر به دمای محیط رسیده رو بهش اضافه می کنیم و با مفتول بخوبی هم میزنیم سپس زرده تخم مرغ ها رو اضافه می کنیم و باز بخوبی هم میزنیم تا یکدست بشه

درست کردن مایع شل کیک اسفنجی ژاپنی

مرحله چهارم : زدن سفیده تخم مرغ ها

مواد رو کنار میذاریم و میریم سراغ هم زدن سفیده تخم مرغ ها سفید تخم مرغ ها رو درون یک ظرف خشک و کاملا تمیز میریزیم
و بعد با دور کند شروع می کنیم به هم زدن سفیده ها تا حالت فومی بگیره و بعد طی سه الی چهار مرحله شکردانه ریز رو به مواد اضافه می کنیم و به خوبی با دور تند هم میزنیم تا سفیده ها به مرحله قله خمیده برسه یعنی تا زمانی که سفیده روی مفتول همزن حالت خمیده داشته باشه مطابق با تصویر

زدن سفیده های تخم مرغ برای اسفنج کیک ژاپنی

مرحله پنجم : ترکیب مایع کیک

حالا یک سوم سفیده رو به مایع شکلاتی که از قبل آماده کردیم اضافه می کنیم و با لیسک یا مفتول به خوبی هم میزنیم تا یکدست بشه سپس مابقی سفیده ها رو اضافه می کنیم و به خوبی هم میزنیم تا مایع کیکمون بدست بیاد در این مرحله، هم زدن رو خیلی آروم انجام میدیم تا پف سفیده هامون نخوابه

ترکیب ماده خشک و تر برای اسفنج کیک ژاپنی

مرحله ششم : ریختن مایع کیک درون قالب

حالا مواد رو درون قالب میریزیم

ریختن مواد درون قالب برای اسفنج کیک ژاپنی

مرحله هفتم : قرار دادن قالب درون یک سینی آب جوش

و سپس قالب رو درون یک سینی قرار میدیم و درون سینی رو از آب جوش پر می کنیم

قرار دادن سینی درون آب

مرحله هشتم : پخت کیک ژاپنی شکلاتی درون فر

حالا سینی رو به مدت 70 دقیقه روی دمای 155 درجه سانتی گراد درون فری که المنت پایینش روشنه قرار میدیم تا پخت کیک صورت بگیره

دمای پخت برای اسفنج کیک ژاپنی

مرحله نهم : جدا کردن کاغذ روغنی

بعد از اتمام زمان پخت کیک رو سریع از فر بیرون میاریم به کمک کاغذ روغنی اون رو از قالب خارج می کنیم و کاغذ روغنی رو ازش جدا می کنیم وقتی این کیک رو داری برش میدی انگار که داری ژله برش میزنی که خیلی حس باحالی داره بافتشم که عین پنبه نرم و منسجمه شک ندارم توام مثل من عاشق طعم و بافت این کیک میشی
حتما این کیک رو درسش کن و تو کامنتا بهم بگو که اگه خوشت اومده آموزش اسفنج وانیلیش رو هم خیلی زود برات بذارم
تا درودی دیگر
بدرود

باز کردن کاغذ روغنی کیک اسفنجی ژاپنی

سوالات متداول

آیا می شود این کیک را در قلب گرد هم درست کرد ؟ اندازه قالب باید چند سانتی متری باشد؟

بله ؛ امکان پخت این کیک در قالب گرد هم وجود دارد و با همین مقدار در قطر ۲۰ سانتی متر و ارتفاع ۷ می توانید درست کنید .

آیا حتمی نیاز هست که دستور کیک اسفنجی ژاپنی را در سینی آب جوش قرار دهیم؟

بله برای این که بافت کاملا پنبه ای و منسجم و نرمی داشته باشیم باید این کیک اسفنجی را در قالب آب جوش بگذاریم .

آیا تخم مرغ ها باید به دمای محیط رسیده باشد ؟

بله ؛ کلا در پخت کیک و شیرینی بهتر است که تخم مرغ ها دستور به دمای محیط رسده باشد تا بافت و پخت بهتری را تجربه کنید .

آیا می شود به جای کره از روغن استفاده کرد؟

خیر ؛

میشود اندازه تخم مرغ ها را به تعداد بگویید نه وزن؟

خیر ؛ زیرا تخم مرغ های موجود در بازار سایز های مختلفی دارند و چون میزان حجم تخم مرغ در این رسپی نسبت به مواد دیگر بیشتر است برای داشتن یک کیک عالی حتمی سفیده و زرده خود را وزن کنید .

آیا می شود از مقدار پودر کاکایو کم کرد و به جایش آرد اضافه کرد تا کیک وانیلی شود ؟

خیر ؛ دستور کیک اسفنجی وانیلی ژاپنی را در سایت دنبال کنید

18 دیدگاه دربارهٔ «آموزش اسفنج کیک ژاپنی شکلاتی»

  1. سلام. من دو بار طبق دستور شما بارعایت تمام نکات گفته شده و اندازه گیری دقیق مواد اولیه ، این کیک رو درست کردم و هر دو بار کیک پف نکرد. ممکنه چیزی از مواد اولیه و یا نکته ای رو نگفته باشین ؟

    1. سلام عزیزم
      رسپی مشکلی نداره و تست شده هست احتمالا یا مواد اولیه تون مشکلی داره یا مراحل رو درست انجام نمی دهید

  2. سلام . من دو بار این کیک رو با رعایت تمام نکات گفته شده و اندازه گیری دقیق مواد اولیه درست کردم و هر دو بار پف نکرد . ممکنه نکته ای یا یکی از مواد از قلم افتاده باشه؟ ( موقع هم زدن مواد اصلا پف مایع از بین نرفته بود)

    1. سلام عزیزم
      رسپی مشکلی نداره و تست شده هست احتمالا یا مواد اولیه تون مشکلی داره یا مراحل رو درست انجام نمی دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام قناد جان

پیج من رو در اینستاگرام دنبال می کنی؟

اونجا کلی رویدادهای آموزشی رایگان منتظرته